top of page

LIONS

MEETJESLAND

50 JAAR

SOCIALE PROJECTEN

De opbrengst van de verschillende activiteiten gaat voor 100% naar volgende zorgvuldig geselecteerde projecten:

Zwerfgoed vzw

Een time-out project voor probleemjongeren met emotionele en karakteriële stoornissen, spijbelen, ernstig grensoverschrijdend gedrag, schoolmoeheid, problematische thuissituaties, enz.

 

Maatjes in Balans – AZ Alma

In samenwerking met o.a. het CLB wordt overgewicht bij kinderen op een actieve manier aangepakt : de nadruk wordt gelegd op het aanleren van een gezonde levensstijl. Ook de ouders, als belangrijke sleutelfiguren, worden betrokken in het behandelingsproces.

 

Rock For Specials

Dit zeer unieke popfestival, georganiseerd in Evergem, voor jongeren met een verstandelijke beperking is ieder jaar een schot in de roos. In samenwerking met 2 andere bevriende Lionsclubs steunen we dit reeds meerdere jaren.

 

Baby-Nest

Een uniek initiatief in Oost-Vlaanderen waarbij, op doorverwijzing van officiële organisaties, zoals Kind en Gezin, OCMW, UZ Gent en AZ’s, en andere erkende verenigingen, toekomstige moeders aan een babyuitzet worden geholpen (kledij voor baby’s, pampers, verzorgingsproducten, voeding, enz.).

Himalayan-projects

Dit is een vzw die op kleine schaal infrastructuurwerken uitvoert in de afgelegen arme bergdorpen van Nepal.  De steun wordt gebruikt voor bouw van een basisschooltje,  van een middelbare school en van  een medische post. De aandacht gaat ook naar de aanleg van pompinstallaties om in drinkbaar water te voorzien. 

De Triangel

Kinderen en jongeren met een verstandelijke beperking kunnen in De Triangel terecht voor buitengewoon onderwijs.

Het dienstverleningscentrum biedt hen ondersteuning en een gespecialiseerde behandeling.

 

Memsaada vzw

Dit is een humanitaire vzw die nieuw en tweedehands medisch materiaal verwerft door aankoop of schenking en het verstuurt naar kleine hospitalen op een soms moeilijk bereikbare plaats in de zuidoostelijke mijnprovincie van DR Congo.

 

bottom of page